De ce este important un studiu de fezabilitate?
Alegerea unui teren ideal atunci când ne dorim să ne mutăm la țară este o decizie extrem de grea, care poate dura până la ani de zile. Pe lângă criteriile financiare după care ne ghidăm de obicei în studierea pieței imobiliare atunci când ne dorim să achiziționăm un teren, există o mulțime de alte criterii trans-disciplinare care rămân deseori un mister pentru ochiul nepregătit. Atunci când facem un studiu de fezabilitate, primele indicii pe care le urmărim sunt riscurile ce pot apărea într-o locație anume: riscuri ce pot face dificilă construcția unei locuințe sau însăși traiul; creșterea anumitor plante sau riscuri legate de recurența unor fenomene meteorologice extreme: inundații și alunecări de teren, vânturi puternice, secetă, grindină.
Înainte de a achiziționa, este imperativ să cunoaștem cât mai multe informații despre teren ca să știm cât de potrivit este acesta pentru proiectul nostru sau ce transformări vor fi necesare pentru a-l adapta nevoilor proiectului. Studiul de fezabilitate pe care noi îl realizăm conține informații generale și accesibile: cantitatea medie de precipitații, temperatura medie, viteza și direcția vântului, însorirea și multe altele. Alte date importante de specialitate pe care vi le oferim după vizita pe teren: analiză a solului și a vegetației, analiza geografică, analiza ecosistemelor și a succesiunii. Ceea ce face cu adevărat diferența este interpretarea științifică și sintetizarea acestor informații într-o proiectare relevantă în acord cu proiectul viitor. De exemplu, într-un proiect de agroturism ne vom focusa mai mult pe aspectul estetic, accesul la resurse și utilități, pe când într-un proiect de fermă cu legume vom analiza și interpreta mai în detaliu, însorirea, solul și potențialul productiv al acestuia.
Dacă ai cumpărat deja un teren unde ai de gând să implementezi un nou proiect de viață, și citești aceste rânduri, nu te îngrijora! Noi suntem convinși că orice pârloagă poate fi transformată într-o grădină paradisiacă și abundentă, însă este important sa știm dinainte care sunt costurile ca această transformare să se întâmple și ce fel de resurse se pot aloca.
Nu există probleme, ci doar soluții.
De aceea, concluziile trase în urma unui studiu de fezabilitate ne poate revela noi idei de proiecte ce sunt mai potrivite contextului dat decât ideea inițială. Studiul de fezabilitate ne oferă o perspectivă pe termen lung asupra dezvoltării unui teritoriu și este un punct de plecare important pentru orice proiect de succes. Echipa noastră de proiectare începe de fiecare dată un proiect neorural cu un studiu de fezabilitate, iar orice studiu de fezabilitate începe cu o analiză sociologică a actorilor implicați. Prin asta încercăm să răspundem clienților dacă procesul de regenerare al unui teren degradat este compatibil cu proiectul deținătorilor acelui teren și care este echilibrul ideal între cele 3 resurse alocate: timp, cunoștințe și bani. Fie că alegeți sau nu oferta noastră de proiectare neorurală, studiul de fezabilitate va veni la pachet cu o mulțime de recomandări ce vor contura deja elementele importante de design: amplasamentul anumitor construcții, bariere de vânt, terasări, construire de iazuri și alte informații ce pot fi diferite de la un teren la altul.
_____________
Dacă îți dorești și tu să afli mai multe despre terenul tău sau despre cel pe care îți dorești să-l achiziționezi, ne poți contacta pentru a a-ți oferi mai multe detalii și un studiu de fezabilitate amănunțit pentru terenul tău. Acum poți achita studiul de fezabilitate și/sau proiectul complet în până la 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ! Începi cu împlinirea visului – plătești când și cum ți-e convenabil!
Visurile sunt arhitecții viitorului!
______________________
Te putem ajuta cu un studiu de fezabilitate, care să te îndrume în decizia de a cumpăra un teren anume, sau cu un proiect de peisagistică în ecologic, care să-ți clarifice modul în care dorești să amenajezi un teren deja achiziționat.
____________________