Mutatul la tara: De ce avem nevoie de specialisti

Mutatul la țară – De ce avem nevoie de specialiști?

Un specialist nu proiectează structuri, ci proiectează povești și trăiri, concepe ambianțe corelând ideile tehnice cu limbajul estetic natural. El gestionează cele 4 planuri esențiale ale vieții la sat: funcțional, estetic, economic și social.

Problemele care apar odată cu mutatul la țară sunt legate de ineficiența sistemului, utilizarea de monoculturi, studiul precar sau inexistent al solului și multe altele. 

Înainte de a vă avânta spre rural, trebuie luați în considerare mai mulți factori atunci când doriți să interveniți asupra sit-ului: vegetația folosită trebuie să funcționeze împreună, să creeze decor în fiecare anotimp al anului, să se preteze amplasării în urma unui studiu de însorire și poate cel mai important lucru, să reziste condițiilor din zona respectivă (îngheț, secetă, vânturi, poluare).

roza vanturilor- mutatul la tara

Suprafețele mici și pantele reliefului impun implementarea unor soluții personalizate în concordanță cu natura și cadrul în care se află. Caracterul peisajului este reprezentat de forma reliefului, vegetație, expoziție, constituția solului și a rocilor din sol (există plante-indicator pentru a determina tipul solului), proporțiile elementelor și forma, cromatica etc.

Studiul terenului conține detalii referitoare la limitele terenului, vecinătăți, căi de acces, construcții existente, drumuri și alei, rețele edilitare, cursuri de apă, puțuri, scări, ziduri de sprijin, curbe de nivel. 

amenajarea spatiului pentru gradina- mutatul la tara

Un studiu amănunțit îți va da detalii referitoare la amenajarea ulterioară a terenului. Printre principalele operațiuni după studiul terenului, se numără degajarea și curățirea terenului pentru a ușura următoarele lucrări de pichetare, săpare a pământului, transportul pământului, folosirea lui cât mai productivă, consolidarea taluzurilor, asigurarea drenurilor și uneori sunt necesare și pereurile. Lucrarea solului poate părea un lucru complicat, însă este necesar mai ales în unele sit-uri unde se impune și o amelioare a lui.

sigla neorural- mutatul la tara

Toate acestea și încă multe altele reprezintă probleme pe care specialiști din diferitele domenii din cadrul comunității Neorural by IncrEdible le pot rezolva, încercând să dezvolte sisteme și planuri pentru a facilita mutatul la țară și a influența pozitiv starea fizică și psihică a oamenilor în cadrul unei grădini ornamentale, dar și cu scop utilitar. Contopirea artei cu natura și funcția constituie sinteza obiectivelor noastre, în strânsă legătură cu dorințele beneficiarului lucrării.

______________________

Te putem ajuta cu un studiu de fezabilitate, care să te îndrume în decizia de a cumpăra un teren anume, sau cu un proiect de peisagistică în ecologic, care să-ți clarifice modul în care dorești să amenajezi un teren deja achiziționat.

____________________

Ce îți punem la dispoziție?