… se ocupă cu studierea spațiilor locuibile, dar și de impactul lor asupra naturii. Noi privim omul ca parte integrantă din natură, și prin designul aplicat tindem să estompăm această separare între spațiul locuit și cel natural. Și în cazul construcțiilor pe care le proiectăm împreună cu clienții noștri, ținem cont în mare măsură de acest aspect.
Alegerea amplasamentului casei pe teren este o taină de puțin timp uitată pe care bunicii noștri o cunoșteau instinctiv. Noi ne tragem inspirația din înțelepciunea lor, dar ne folosim în același timp de știință. Astfel păstrăm o abordare holistică a proiectului pentru a găsi cea mai bună organizare spațială a elementelor constructive.
Stilul arhitectural, materialele, formele și finisajele construcțiilor cu care lucrăm se regăsesc de regulă la intersecția între spiritul tradițional, confortul modern și cele mai recente tehnici de construcții naturale. Folosim materiale sigure, tehnici consacrate și forme regulate pentru proiecte precum casele din lemn. Totodată îndrăznim să mergem spre ludic și experimental așa cum deseori arhitectura naturală ne provoacă cu proiecte de case din pământ sau paie. Socotim arhitectura naturală un mod prin care îți poți construi literalmente visul cu propriile mâini. Pereții din materiale naturale respiră, reglează automat temperatura și umiditatea în interiorul casei la nivelul optim necesar omului și reacționează inteligent la schimburile de temperatură. Nu ar fi o greșeală să considerăm că construcțiile naturale sunt la fel de vii ca și ecosistemul din care fac parte.
Însăși gestul de a alege o casă ce respectă principii ecologice poate fi considerat un act responsabil împotriva industriei construcțiilor, una din cele mai poluante și costisitoare. Folosind materiale locale, cu impact mic de carbon și a căror fabricație nu necesită un consum de energie mare, ne apropiem de un model sustenabil de a fabrica locuințe așa cum oamenii au obișnuit să construiască vreme de milenii. Când nu ne mai sunt utile, casele din pământ redevin în mod ideal una cu terenul și nu au impact negativ prin deșeurile rezultate demolării la fel ca cele construcțiile convenționale. În construcția unei case naturale este nevoie de proiectanți și constructori experimentați însă în anumite stadii ale lucrărilor aproape oricine poate da o mână de ajutor deoarece anumite tehnici sunt intuitive iar materialele folosite nu sunt toxice pentru om. Construcția unei astfel de case poate deveni un prilej prin care comunitatea se leagă, oamenii se întâlnesc, participă la ceva măreț și se ajuta între ei.