este strâns legată de grija față de natură și grija față de oameni. Fiecare proiect e unic pentru că relația noastră cu natura și cu ruralul este una deosebită. În proiectele noastre suntem într-o continuă căutare de soluții prin care oamenii și natura să poată conviețui armonios în cel mai benefic mod pentru ambele părți. Punem mare preț atât pe caracteristicile subtile și ambianța teritoriilor cu care lucrăm, cât și pe caracteristicile științifice și ecologice.
Beneficiarii noștri sunt oamenii care își doresc să facă acest pas important și vin către noi pentru a împărtăși visurile lor legate de un stil de viață mai sănătos, dar și de un spațiu natural care să poată susțină viața sub toate formele ei. Noi ne asigurăm că visurile noilor veniți în mediul rural vor lua o formă armonioasă și vor ajunge să se materializeze. Ne punem toate uneltele și abilitățile la contribuție pentru a studia fezabilitatea proiectelor de viață și de grădină, ținând cont de contextul unic în care acestea se regăsesc. Adunăm simple dorințe, idei și intenții și le transformăm într-un concept puternic, ilustrând povestea măreață a creatorilor din spatele designului.
Din ce în ce mai multe familii își urmează visul făcând acest salt curajos din mediul urban la sat. Puțini știu că un procent mic din aceste inițiative ajung să se materializeze pe termen lung, iar oamenii se mută înapoi în oraș din motive diverse. Toate etapele unui proiect sunt la fel de importante pentru succesul pe termen lung: de la misterul descoperirii caracteristicilor terenului, la avântul creativ al conceptului și pâna la entuziasmul primelor lucrări de implementare. Odată ce visul reușim să îl conturăm pe o foaie mare de hârtie, echipa Neorural vă însoțește la nevoie și mai departe în această aventură. Creem o strategie pragmatică prin care elementele proiectului se amplasează și se construiesc cronologic pe teren și vă ghidăm prin toate lucrările necesare pentru realizare.
Comunicarea datelor, intenția de dezvoltare, orientările clientului, discuțiile legate de deciziile de cumpărare(în cazul în care terenul nu este deja achiziționat) + costurile aferente unei deplasări pe teren
Clienții completează chestionarul pentru proiect unde vor fi întrebări relevante cunoașterii dorințelor și nevoilor lor
Crearea unui grup online cu clienții și echipa pentru desfășurarea discuțiilor
Clientul comandă studiul de fezabilitate
Un specialist va veni pentru studiul de fezabilitate pe teren
Specialistul va prelua probe de sol + va concluziona anumite aspecte
Discuție față în față pentru elaborarea studiului de fezabilitate
Specialiștii vor prelua și interpreta date despre locație, provocările impuse de topografia terenului, sol și tot ceea ce presupune studiul de fezabilitate complet
Urmează o întâlnire online în care se prezintă rezultatele
Se concluzionează aspectele
Se trimite studiul de fezabilitate în format digital
În cazul în care studiul de fezabilitate are un rezultat pozitiv și se consideră oportun un proiect, se va face o ofertă care se referă la bugetul și durata de posibilă colaborare
Clientul ne furnizează datele topografice ale terenului pentru a începe primele schițe din etapa următoare
Specialiștii fac primele schițe, unde se zonifică general spațiile de pe teren
Se definitivează zonificarea și se propun nevoile de accese și fluxurile necesare în funcție de circulația apei și alte nevoi impuse de teren
Apar primele delimitări vizuale cuprinzând vegetația și structurile
Se definitivează soiul și specia la fiecare plantă/arbust/arbore utilizat împreună cu un specialist în domeniul de botanică și se caracterizează la nivel de detaliu fiecare structură minerală (structuri construite)
Începe procesul de redactare al proiectului scris
Elaborarea fișelor tehnice și botanice din partea specialiștilor
Integrarea fișelor botanice pe o platformă online, pe care clienții o pot accesa oricând
Toate etapele se fac prin videoconferințe live, unde specialiștii discută despre fiecare etapă în parte cu clienții (8-14 ore)
Ne ocupăm de proiectare și implementare în arhitectură, agricultură, permacultură, pomicultură, horticultură, zootehnie și tot ceea ce e necesar unui mod de viață cât mai autonom și sustenabil.