Descriere
Gastronomia antică – o călătorie printre gusturile trecutului
O experiență unică despre cum găteau oamenii antichității!
Te invităm la un weekend dedicat descoperirii gastronomiei antice, unde vei învăța cum comunitățile din trecut își procurau și pregăteau hrana. Vom explora împreună foraging-ul, fermentațiile, panificația tradițională și tehnici arhaice de conservare și gătit.
Dacă vrei să descoperi tehnici culinare străvechi și să înțelegi cum cunoștințele antichității ne pot inspira și astăzi, acest eveniment este pentru tine!
Ce vei învăța?
✅ Cum se hrăneau comunitățile antice
✅ Metode tradiționale de procesare și conservare a alimentelor
✅ Cum să faci pâine și lactate
✅ Gătit arhaic în vase de lut și la foc deschis
Programul evenimentului:
Ziua 1 (Vineri – Jocuri pentru înțelegerea naturii)
19:00-20:00 | Cină
Degustare de produse de la Cămara Dacică, realizate după rețete IncrEdible cu ingrediente din flora sălbatică.
20:00-22:00 | Prezentarea participanților, detalierea programului din zilele următoare, jocuri de societate care stimulează înțelegerea și respectul față de natură.
Ziua 2 (Sâmbătă – Activități și Foraging)
08:00-09:00 | Mic dejun tip bufet ”all you can eat”, cafea și ceaiuri din plante sălbatice.
09:30-12:30 | Tură ghidată de foraging pe teren.
Inițiere în culesul de plante și ciuperci comestibile.
13:00-14:30 | Prânz
Prânz gătit împreună în natură folosind din elementele culese în tura de foraging.
Atelier despre tehnici antice de preparare a alimentelor.
15:00-16:30 | Atelier în aer liber despre conservarea alimentelor prin tehnici arhaice
17:00-18:00 | Revenire la pensiune și pauză
18:00-20:00 | Atelier practic de panificație
Învățăm să facem trei tipuri de pâine folosind trei tehnici diferite: pâine cu maia, pâine cu drojdie, paine fără dospire.
Participanții vor putea măcina diferite semințe și cereale pentru a-și crea propriile rețete de pâine.
20:00 | Cină nonformală: participanții consumă produsele realizate în timpul atelierului.
21:30-23:00 | Foc de vatră cu povești
Relaxare și discuții despre natură, tradiții și experiențe personale.
Ziua 3 (Duminică – Reconectare cu natura și integrare practică)
08:30-09:30 | Mic dejun cu preparate locale și sălbatice.
10:00-12:00 | Atelier practic de procesare a lactatelor prin tehnici antice
Învățăm să facem lapte acru, lapte prins și unt.
12:00-13:30 | Atelier practic de gătit cu vizită în grădina istorică
Prânz gătit împreună, pentru care folosim predominant ingrediente sălbatice și din grădina istorică.
Experimentarea de tehnici de gătit în oale de pământ și oale metalice, la foc direct.
13:30-14:30 | Prânz
14:30 | Feedback și concluzii
Împărtășirea experiențelor și concluziilor despre învățăturile din workshop.
Cu ce pleci de la evenimentul nostru?
- Traistă de bumbac
- Un borcan cu ferment pentru lapte acru
- Un borcan cu maia vie pentru prepararea pâinii
____
☑️ Când?
◉ 25-27 iulie 2025
◉ începe vineri seara, la ora 19:00, și se termină duminică, în jurul orei 15:00
☑️ Unde?
◉ se va desfășura în satul Alun, județul Hunedoara, la Pensiunea Dacica
☑️ Cât costă participarea la eveniment?
◉ 550 lei
☑️ Cum te înscrii la eveniment?
Poți achiziționa biletul din această pagină: incredibleromania Dacă ai nevoie de mai multe informații, ne poți contacta prin apel, SMS sau Whatsapp la telefon 0774 078 517 sau direct la Pensiunea Dacica, la telefon 0757 322 422.
☑️ Cui se adresează evenimentul?
◉ persoanelor care vor să dobândească mai multe cunoștințe despre foraging
◉ persoanelor interesate de un stil de viață mai sănătos
◉ persoanelor interesate de istorie
◉ persoanelor interesate de gătit cu elemente culese din natură
Notă: Din cauza materialelor și a limbajului complex, acest eveniment nu este adaptat și potrivit pentru copii, însă, dacă un adult îi însoțește și îi ajută să înțeleagă procesele poate fi util și pentru cei mici.
☑️ Cazare și mâncare
Cazarea și mâncarea NU sunt INCLUSE.
Acest eveniment se desfășoară la Pensiunea Dacica, motiv pentru care îți recomandăm serviciul lor de cazare.
Mai jos, îți furnizăm lista de prețuri cu care pensiunea va opera în timpul evenimentului și te rugăm să-i contactezi pentru a-ți rezerva cazarea și mâncarea:
◉ ◉ ◉ MÂNCARE
2 mic dejun, 2 prânz, 2 cină
◉ TOTAL MESE 350 lei
◉ ◉ ◉ CAZARE
◉ Loc în cameră dublă cu baie proprie: 130 lei/noapte x 2 = 260 lei/persoană
◉ Cameră single cu baie proprie: 240 lei/noapte x 2 = 480 lei/persoană
◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (2 pers.): 110 lei/noapte x 2 = 180 lei/persoană
◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (3 pers.): 80 lei/noapte x 2 = 160 lei/persoană
◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (4 pers.): 60 lei/noapte x 2 = 120 lei/persoană
◉ Loc în bungalou cu 2 paturi și băi comune: 70 lei/noapte x 2 = 140 lei/persoană
◉ Bungalou cu băi comune în regim single: 120 lei/noapte x 2 = 240 lei/persoană
____
☑️ Locurile sunt limitate!
Dacă vrei să te asiguri că acest eveniment este potrivit pentru tine sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la 0774 078 517.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.