12-14 iulie, Curs de inițiere în gastronomia Dacică, la Pensiunea Dacica, județul Hunedoara

Home » Produs » 12-14 iulie, Curs de inițiere în gastronomia Dacică, la Pensiunea Dacica, județul Hunedoara

12-14 iulie, Curs de inițiere în gastronomia Dacică, la Pensiunea Dacica, județul Hunedoara

500.00lei

12-14 Iulie, la Pensiunea Dacica, jud. Hunedoara – Curs de inițiere în gastronomia Dacică

9 în stoc

Categorie:

Descriere

◊ Pensiunea Dacica – inițiere în gastronomia Dacică

Weekend 12-14 Iulie, la Pensiunea Dacica, jud. Hunedoara

Ai vrea să știi mai multe despre ce mâncau strămoșii tăi? 

Dar să înveți să gătești și tu ca ei?

Te-ai întrebat vreodată de ce în trecut mâncarea era mai sănătoasă?

Nu cunoaștem cu certitudine felurile de mâncare pe care le consumau dacii, dar, bazându-ne pe resturile alimentare, vasele și ustensilele găsite în siturile arheologice, pe obiceiurile gastronomice ale popoarelor care erau contemporane cu ei, ne putem apropia destul de mult de ceea ce am putea considera gastronomie dacică. 

Fii pregătit să petreci destul de mult timp gătind în jurul focului!

Dacă ai citit până aici, atunci acest atelier ar putea fi pentru tine.

Împreună cu IncrEdible și Fundația Dacica vom descifra din tehnicile, ingredientele și ustensilele folosite în bucătărie de-a lungul mileniilor, de foștii locuitori ai zonei.

Ce facem efectiv la curs?

Programul evenimentului:

Vineri, 12 iulie 2024

17:00 Primirea participanților

18:00 Inițiere în tehnicile străvechi de obținere a alimentelor, cu Quim Rueda

          Foraging, tehnici de recoltare, agricultură și zootehnie dacică 

20:00 Cină cu rețete de inspirație dacică, elaborate de echipele IncrEdible și Pensiunea Dacica 

Sâmbătă, 13 iulie 2024

08:00 Mic dejun

09:00 Inițiere în foraging pe teren, cu Quim Rueda 

          Pornim în excursie spre Cetatea dacică Piatra Roșie, analizând și colectând elementele comestibile din flora spontana, posibil folosite și de daci

13.00 Prânz de inspirație dacică la Cetatea Roșie

          Prânz la pachet, primit de la pensiune la plecarea în excursie 

14.00 Prezentarea cetății, cu Aurora Pețan, și coborâre spre pensiune

15:30 Pauză

18:00 Gastronomia dacică, atelier practic în care vom pregăti ingredientele necesare pentru cină, cu Quim Rueda

19:00 Gastronomia dacică, atelier teoretic cu Aurora Pețan

20.00 Cină participativă la vatra focului

        Ingredientele pregătite anterior vor fi la dispoziția participanților, astfel încât fiecare să-și poată găti propria cină prin diferite modalități arhaice

22.00 Foc de tabără presărat cu Magia naturii – Mitologia din jurul plantelor și ciupercilor sălbatice

Duminică, 14 iulie 2024

09:00 Mic dejun

09:00 Inițiere în elaborarea de brânzeturi și fermentații lactice străvechi. 

          Atelier teoretic și practic în care o să pregătim 3 linii diferite de preparate lactice  făcute așa cum puteau fi produse de strămoșii noștri: caș, urdă și lapte acru.

12:00 Atelier practic de gătit, în care vom învăța tehnici de slow cooking folosite în antichitate și vom realiza rețete de inspirație dacică

14.00 Prânz cu elemente elaborate în timpul atelierelor

Prin temele parcurse în timpul atelierelor, ne vor familiariza cu ingredientele, tehnicile și ustensilele folosite în gastronomia dacica și ne vor învăța cum să le implementăm în viața noastră actuală, pentru a profita de avantajele pe care le oferă.

De la lactate fermentate, la lucrul cu drojdii naturale, culesul din natură a nenumărate specii de plante și ciuperci sau gătitul cu condimente care se pot recolta doar din zonă. 

Ce vei mânca în timpul cursului?

În timpul cursului, la prânz și la cină, vom avea un meniu inspirat din ingrediente și rețete dacice.

Cine va ține evenimentul?

Un chef și un istoric:

Quim Rueda, de la proiectul IncrEdible, chef în bucătăria creativă și foraging, de origine catalană, de 13 ani în România. Lucrează în mai multe proiecte adresate creșterii capacității de reziliență a oamenilor pentru a deveni cât mai autosustenabili.


Aurora Pețan, doctor în Istorie, președinta Fundației Dacica, al cărei scop principal este cercetarea, protejarea și promovarea patrimoniului de epocă dacică.

____

☑️ Când?

◉ 12-14 Iulie 2024

◉ începe vineri după-amiază, la ora 17:00, și se termină duminica, până în ora 16:00

____

☑️ Unde?

◉ se va desfășura în județul Hunedoara, la Pensiunea Dacica

____

☑️ Cât costă cursul?

◉ 500 lei

☑️ Cum te înscrii la curs?

Ne poți contacta cu apel, SMS sau Whatsapp la telefon 0774 078 517 sau direct la Pensiunea Dacica, la telefon 0757 322 422.

Descrierea evenimentului:

◉ Evenimentul va fi compus din ateliere atât teoretice în sală, cât și practice în bucătărie sau pe teren 

◉ În cadrul atelierelor, vom parcurge împreună diferite subiecte legate de gastronomie:

🍃 Bazele gastronomiei

🍃 Ingrediente: cum să identificăm sursele sigure și sustenabile pentru materiile prime

🍃 Diferite ustensile și elemente folosite la gătit în vechime

🍃 Modalități arhaice de gătire, procesare și stocare a alimentelor

🍃 Înțelegerea rolului mâncării culese din natură în trecut

🍃 Care sunt avantajele unei diete bazate pe alimente consumate de strămoșii noștri?

🍃 Principii de lucru cu fermenți și drojdii

____

☑️ Cui se adresează evenimentul?

◉ persoanelor care vor să dobândească mai multe cunoștințe despre bucătărie

◉ persoanelor interesate de un stil de viață mai sănătos

◉ persoanelor interesate de istorie 

◉ persoanelor interesate de gătit cu elemente culese din natură

Notă: Din cauza materialelor și a limbajului complex, acest eveniment nu este adaptat și potrivit pentru copii, însă, dacă un adult îi însoțește și îi ajută să înțeleagă procesele poate fi util și pentru cei mici. 

__________

☑️ Cazare și mâncare

Cazarea și mâncarea NU sunt INCLUSE.

Acest eveniment se desfășoară la Pensiunea Dacica, motiv pentru care îți recomandăm serviciul lor de cazare.

Mai jos, îți furnizăm lista de prețuri cu care pensiunea va opera în timpul evenimentului și te rugăm să-i contactezi pentru a-ți rezerva cazarea și mâncarea:

◉ ◉ ◉ MÂNCARE

2 mic dejun, 2 prânz, 2 cină

◉ TOTAL MESE 360 lei

◉ ◉ ◉ CAZARE

◉ Loc în cameră dublă cu baie proprie: 100 lei/noapte x = 300 lei/persoană

◉ Cameră single cu baie proprie: 180 lei/noapte x 2 = 540 lei/persoană

◉ Loc în bungalow cu băi comune: 50 lei/noapte x 2 = 150 lei/persoană

◉ Bungalow single cu băi comune: 80 lei/noapte x 2 = 240 lei/persoană

◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (2 pers.): 70 lei/noapte x 2 = 230 lei/persoană

◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (3 pers.): 55 lei/noapte x 2 = 165 lei/persoană

◉ Loc în cameră cvadruplă cu baie (4 pers.): 45 lei/noapte x 2 = 135 lei/persoană

◉ Completează formularul de mai jos și te vom contacta cât de curând posibil

https://www.cognitoforms.com/IncredibleSolutions1/CursDeInițiereÎnGastronomiaDacică1214Iulie2024LaPensiuneaDacica

____

☑️ Locurile sunt limitate!

Dacă vrei să te asiguri că acest eveniment este potrivit pentru tine sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774 078 517.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „12-14 iulie, Curs de inițiere în gastronomia Dacică, la Pensiunea Dacica, județul Hunedoara”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *