Teremok – analiză fezabilitate

Home » Portofoliu » Teremok – analiză fezabilitate

Proiectul Teremok a început datorită unei povești, devenind pe parcurs el însuși una. Jucăuș, cu inimă de copil, căci închinat lui, sufletului lui naiv și bun, este acest loc, vom putea înțelege fiecare parte a acestui proiect.

planuri de viitor

Mulți clienți nu iau în considerare creșterea treptată a spațiului, dar cei de la Teremok ne-au uimit încă de la început cu o strategie de dezvoltare pe termen scurt și mediu.

 

◉ Acest lucru ne ajută să creștem grădina într-un mod sustenabil, așteptând ca natura să treacă prin toate etapele sale și să fim conștienți că grădina este ca un copil… are nevoie de timp ca să crească armonios.

studiu de vânt

Pe teren există vânturi dominante preponderent din direcția Nord-Est și Sud- Vest care depășesc viteza de 30 km/h putând ajunge chiar și la 40 km/h pentru câteva ore pe an (până la 100 ore mai ales în Nord-Est). 


◉ Din cauza microclimatului care se formează prin prezența lacului din apropiere, este posibil să se resimtă curenți umezi și reci.

zone și tipuri de sol

Din informațiile furnizate de clienții, anumite zone de sol bun au fost acoperite în timpul lucrărilor de nivelare. 

 

◉ Nivelarea s-a făcut cu pământul decopertat de pe teren astfel că anumite zone au rămas fără stratul de sol iar altele au primit un strat suplimentar de pământ fertil.


◉ La prima vedere solul pare bun, bogat în materie organică, totuși datorită compactării și amestecării straturilor de sol, întregul sit are zone în care vegetația nu crește.

vegetația

Vegetația predominantă de pe teren este pășunea formată din plante ierboase perene. În centru, spre nord, există un pâlc cu salcâmi. 

 

◉ În urma defrișărilor precedente au rămas în sol rădăcini și buturugi de arbori și plante pionier care pot reveni prin lăstari numeroși pentru a repopula terenul. 

 

◉ Se recomandă strategii de înlăturare a acestui risc prin acoperirea anumitor zone sau prin înlăturarea buturugilor.

împrejmuire și intimitate

Perimetrul terenului este deja împrejmuit cu un gard din plasă de sârmă. În afară de zona împrejmuită de glădiță, acest gard nu asigură intimitate, motiv pentru care va fi necesară instalarea temporară a unui material opac sau semiopac înainte de creșterea vegetației din gardul viu și de protecție, dacă se va dori.


◉ Pentru introducerea animalelor domestice cum ar fi găini, rațe sau gâște vor fi necesare garduri permanente sau garduri mobile pentru a gestiona mai bine accesul acestora în zonele verzi.

despre posibilități

Zona Teremok, punctul culminant al poveștii, va fi locul înconjurat de magie, râsete și zâmbete.

 

◉ Înainte de transformare, există dorința de reflexie asupra noului univers în care se pășește. Perioada de concept este asemănătoare omidei, iar transformarea în fluture reprezintă o transcendență armonioasă în raport constant cu natura.

 

◉ Având capitole despre cunoaștere și lăcomie gastronomică, dar și de răsfăț și distracție inocentă, vom deschide cartea spre un nou început, spre o adaptare a poveștii Teremok!