Dor de munte – analiză fezabilitate

Home » Portofoliu » Dor de munte – analiză fezabilitate

Dor de munte este un proiect ce oferă peisaje naturale frumoase și amplifică sentimentul de liniște prin naturalețea lui.

studiu de însorire

Terenul beneficiază de o orientare generoasă sudică. Orientarea sudică vine cu anumite avantaje deoarece beneficiem însorire în profunzimea suprafeței. 

 

◉ Trebuie să planificăm cu atenție amplasarea grădinii de legume, a casei și a plantelor cu cerințe mari de lumină pentru a beneficia de o însorire cât mai abundentă atât toamna cât și primăvara.

detalierea schițelor

În simularea solară din timpul verii, umbra vegetației este importantă mai ales după-amiaza atunci când soarele bate dinspre vest.

 

◉ După cum se poate vedea în simulările făcute după-amiaza din sezonul rece, umbra purtată de arborii de înălțimea de 6 m de-a lungul laturii sudice acoperă mai mult de jumătate din teren. 

 

◉ Se recomandă selectarea unor specii adecvate și toaletarea arborilor din apropierea gardului sudic astfel încât lumina să pătrundă în zonele importante pe parcursul anului.

studiu de vânt

Terenul este expus pe ambele lungimi la vânt, atât venite din Nord, cât și din Sud.

 

◉ Aceste vânturi deși sunt importante ca durată, nu au o intensitate și o viteză îngrijorătoare.


◉ Se recomandă crearea unor bariere de vânt doar în zonele vulnerabile: grădina de legume, locuri de relaxare, intrările în casă.

solul

Solul este preponderent argilos cu conținut în general bogat în materie organică. Partea inferioară a terenului a fost arată mai mulți ani și este vizibil mai săracă.

 

◉ Pământul are un conținut important de mâl sau colb ce se evidențiază prin stratul de deasupra argilei.

vegetația existentă

Pe teren se află o livadă matură clasică organizată pe 3 rânduri.

 

◉ Starea de vitalitate și sănătate a arborilor este una bună. În ordinea densității întalnim în special pruni dar și meri, cireși, vișin, gutui, păr.

riscuri

Pe această zonă există un risc mare de inundații deși vecinii nu s-au confruntat până acum cu astfel de probleme


◉ Accesul cu mașina pe teren necesită lucrări de remodelare a pământului.