Dor de munte este un proiect ce oferă peisaje naturale frumoase și amplifică sentimentul de liniște prin naturalețea lui.
studiu de însorire
◉ Terenul beneficiază de o orientare generoasă sudică. Orientarea sudică vine cu anumite avantaje deoarece beneficiem însorire în profunzimea suprafeței.
◉ Trebuie să planificăm cu atenție amplasarea grădinii de legume, a casei și a plantelor cu cerințe mari de lumină pentru a beneficia de o însorire cât mai abundentă atât toamna cât și primăvara.
detalierea schițelor
◉ În simularea solară din timpul verii, umbra vegetației este importantă mai ales după-amiaza atunci când soarele bate dinspre vest.
◉ După cum se poate vedea în simulările făcute după-amiaza din sezonul rece, umbra purtată de arborii de înălțimea de 6 m de-a lungul laturii sudice acoperă mai mult de jumătate din teren.
◉ Se recomandă selectarea unor specii adecvate și toaletarea arborilor din apropierea gardului sudic astfel încât lumina să pătrundă în zonele importante pe parcursul anului.
studiu de vânt
◉ Terenul este expus pe ambele lungimi la vânt, atât venite din Nord, cât și din Sud.
◉ Aceste vânturi deși sunt importante ca durată, nu au o intensitate și o viteză îngrijorătoare.
◉ Se recomandă crearea unor bariere de vânt doar în zonele vulnerabile: grădina de legume, locuri de relaxare, intrările în casă.
solul
◉ Solul este preponderent argilos cu conținut în general bogat în materie organică. Partea inferioară a terenului a fost arată mai mulți ani și este vizibil mai săracă.
◉ Pământul are un conținut important de mâl sau colb ce se evidențiază prin stratul de deasupra argilei.
vegetația existentă
◉ Pe teren se află o livadă matură clasică organizată pe 3 rânduri.
◉ Starea de vitalitate și sănătate a arborilor este una bună. În ordinea densității întalnim în special pruni dar și meri, cireși, vișin, gutui, păr.
riscuri
◉ Pe această zonă există un risc mare de inundații deși vecinii nu s-au confruntat până acum cu astfel de probleme
◉ Accesul cu mașina pe teren necesită lucrări de remodelare a pământului.