Cynefin – proiect

Home » Portofoliu » Cynefin – proiect

La început am avut un amalgam de idei, ca la final, totul să se transforme într-un spațiu de familie. Ferit de spațiul urban, într-o oază de vegetație protejată, s-a născut proiectul Cynefin.

schițe de concept

În primele schițe s-a încercat zonificarea funcțională în funcție de condițiile de mediu și s-au tras unele concluzii referitoare la împărțirea zonelor.

 

◉ Aceste schițe reprezintă o amplasare succintă a zonelor de interes ale grădinii; acestea au stat la baza dezvoltării ideilor următoare.

detalierea schițelor

Conceptul proiectului s-a născut din dorința de intimitate și siguranță în sânul unui spațiu natural și plăcut, departe de imaginea urbanului.

 

◉ Luând în considerare planurile anterioare, în urma ședinței de prezentare, s-a hotărât zonificarea finală.

concept

Planul proiectului oferă o ambianță plăcută sugerată de toate elementele propuse.

◉ Toate formele minerale s-au îmbinat foarte bine cu vegetația încât formau o unitate.

◉ Grădina de intrare reprezintă un spațiu tampon între lumea exterioară și grădina ce crește pe teren.

◉ Aspectul exterior către stradă se vrea a fi unul aparent neglijent cu o vegetație abundentă și semi-sălbăticită, dar totuși aleasă atent de către noi, aducând o notă de mister. Am completat vegetația existentă cu alți arbori fructiferi pentru o productivitate bună a acestui spațiu. De asemenea, la intrare, ne întâmpină o pergolă cu trandafir.

spațiu pentru activități

Mestecenii s-au poziționat la o distanță optimă pentru a putea amplasa hamace, încă pentru acestea s-au propus structuri specifice pentru rezistență. Totuși, astfel, aspectul general va fi unul mult mai plăcut.

 

◉ Pe sit am lăsat și un spațiu liber, perfect pentru jocurile copiilor!

coteț pentru găini

◉ Căsuța găinilor are, circular, straturi. Acestea sunt împărțite în jumătate. În partea sudică se află straturile cultivabile, iar în nord, compostul.

 

◉ Am ales această formă pentru a ocupa terenul cât mai bine posibil, dar și pentru a putea să avem un design deosebit.

zona umedă

Avem și o zonă umedă, cu aspect mai sălbăticit. Design-ul  în această zonă este dat încă de la panta terenului. Profilul acestuia este unul mai abrupt, iar problema accesului s-a rezolvat cu ajutorul scărilor.

 

◉ De asemenea, taluzul se va stabiliza cu ajutorul gabioanelor, dar și a vegetației existente și propuse.

vegetație existentă

Alegem de fiecare dată să ne folosim de toate elementele pe care le avem deja în grădină și să lucrăm cu ele, astfel încât totul să arate cât mai bine.

 

◉ Același lucru s-a întâmplat și aici unde gladiolele existente pe sit s-au mutat în stratul poziționat lângă bucătăria de vară pentru decor.

acces

Drumul pavat continuă până la parcarea mașinii și tot acolo se află și elementele de mobilier decorativ cu plante. Arborii au rolul de a asigura intimitatea.

 

◉ În stânga, la intrare, se poate observa un pasaj din food-forest.

 

◉ Tranzitul spre zona de loisir se poate face pe sub pergola de viță-de-vie.

zona de loisir

Zona de loisir de la CYNEFIN s-a dorit a fi combinată cu food-forest, astfel că s-a contopit foarte frumos cu natura.

 

◉ Pentru a servi scopului de relaxare, s-au propus mai multe structuri în cadrul proiectului, în această zonă. Lângă stradă există mai multe straturi de vegetație care obstrucționează vizual ceea ce se întâmplă pe sit, aici se află și un leagăn pentru savurarea grădinii.

altar de pietre

Central se află amplasat altarul de pietre. 

 

◉ Acesta este foarte important pentru clienții noștri și i-am dat cea mai bună locație, fiind poziționat central și având în jurul său grădina bucătăriei cu o formă deosebită.

Prezentare video 1

Acest video este făcut imediat după ce s-a ales o zonificare și este prima randare video văzută de clienți pentru a ne face o idee la nivelul ochiului de cum anume se ocupă spațiul.

Prezentare video 2

Am lucrat și pe detalii la grădină, astfel că acum avem o randare video mai curată și mult mai aproape de realitate.