Comoara arborelui – analiză fezabilitate

Home » Portofoliu » Comoara arborelui – analiză fezabilitate

În cazul proiectului de peisagistică de la Comoara Arborelui – Retreat și Permacultură am fost fascinați de calitatea zonei pe care Alexandra și Sami au ales-o pentru a-și transforma visul în realitate.

vizita pe teren

Primul lucru a fost să realizăm studiul de fezabilitate. Pentru acesta, ne-am deplasat la locație pentru a ne face primele impresii.

 

◉ Chiar dacă am venit pentru vizita pe teren, deja în capul nostru se desfășurau o grămadă de posibilități de amenajare. Totuși, ne-am rezervat toată atenția asupra clienților noștri și a dorințelor lor.

studiu de însorire

Pe teren, la momentul vizitei exista doar o căsuță și câțiva arbori. Fiind o suprafață foarte mare, s-a discutat doar despre posibilitatea amplasării unei case mai mari în raport cu cele existente.

 

◉ Ne bucură tare mult când clienții noștri înțeleg rolul nostru de îndrumători pentru realizarea visului lor!

bariere de vânt

Studiul de vânt realizat ne-a arătat că la ce vânturi este expus terenul. Aceste vânturi sunt persistente ca durată și importante ca viteză în perioada rece.

 

◉ Totuși, datorită topografiei și a paravanului de vegetație, viteza vântului este diminuată.

despre sol

Solul este lutos-nisipos și are o concentrație bună de materie organică, fiind vorba de o pajiște care nu a mai fost lucrată.

 

◉ În adâncime, întâlnim un sol galben lutos și sărac, dar cu o structură relativ ușoară. 

 

◉ Microbiologia solului este bine dezvoltată și va trebui să fie protejată cât mai mult pe perioada lucrărilor de construcții.

vegetația

Vegetația este una destul de diversă, având și arbori maturi, dezvoltați. 

 

◉ Pe teren am întâlnit arbori fructiferi cum ar fi mărul, părul și nucul. De asemenea, în partea de jos a terenului am găsit aluni și sânger.

patogeni ai vegetației

Chiar dacă avem multe plusuri aduse de teren, am întâlnit și câteva probleme.

 

◉ Astfel, s-a observat prezența diferitor specii de fungi și bacterii patogene la merii bătrâni și s-a recomandat acoperirea scorburilor și a rănilor.

vegetația ierboasă

Vegetația ierboasă este foarte diversă. 

 

◉ Pășunea se caracterizează printr-o biodiversitate crescută, ceea ce indică un sol echilibrat și un mediu sănătos. 

 

◉ Plantele indică un pH neutru sau ușor acid, variabil în concordanță cu tipul de sol identificat la nivel regional.

problemele sit-ului

 Terenul clienților are și câteva provocări.

 

◉ Trebuie să alegem cu atenție vegetația, deoarece climatul este unul rece. Chiar dacă topografic, terenul arată foarte bine, avem unele probleme legate de acces și lipsa intimității.

 

◉ Totodată, va trebui să acordăm atenție și limacșilor roșii, să încercăm să le oprim accesul pe teren, în special în zonele plantată. Avem și o zonă inundabilă în partea de jos a terenului pe care va trebui să avem grijă cum anume o vom putea amenaja.

Feedback

„Mulțumim echipei IncrEdible Proiectare pentru ajutor, ghidare, clarificare și profesionalism în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului de amenajare peisagistică, Comoara Arborelui - Retreat și Permacultură. Am achiziționat un teren cu dorința de a ne muta la țară, deschiderea unui centru de retreat și practicarea permaculturii. Cu aceste dorințe în minte și având înțelegerea conceptului nostru de business, echipa IncrEdible ne-a ajutat să le transpunem în planul de proiectare peisagistică, conform nevoilor și particularităților terenului nostru. Pe parcursul colaborării, ne-au fost de mare ajutor randările 3D ale terenului, vegetației, structurilor și drumurilor de acces realizate de IncrEdible Proiectare. Datorită muncii lor serioase, experienței și atenției deosebite la detalii, a ascultării dorințelor noastre, suntem foarte încântați de planul realizat, pe care îl vom implementa începând din această primăvară, utilizând fișele tehnice ale fiecărui element din proiectul livrat. ”