Tema fundamentală a acestui proiect este „nevoia de reziliență” în strânsă legătură cu natura. Provocarea majoră a acestui proiect este de a gândi totul sub o formă de transcendență.
Ramură
◉ Tiparul de ramură este folosit în natură pentru distribuția cât mai eficientă a energiei sau dimpotrivă, pentru a o colecta sau pentru a acoperi eficient o suprafață folosind cât mai puțină energie.
◉ Frunza urmează o strategie de distribuire/captare a energiei pe o direcție liniară. Tiparele naturale pot fi de asemenea compuse. Placenta, un organ cu funcția de hrănire a fetusului, urmează o combinația între tiparul de înrămurire și cerc. La fel și arborii mari în plan tridimensional.
◉ Numărul beneficiilor din aplicarea acestor strategii în proiectarea sistemelor sunt limitate doar de imaginație.
Frunză
◉ Frunza, exemplul cel mai concludent, este o unitate extrem de performantă unde se produc simultan mai multe procese și îndeplinește mai multe roluri. Pe lângă funcțiile principale de respirație, transpirație și fotosinteză ea se ocupă și de de protecție, de absorbție, de depozitare a substanțelor de rezervă și a apei, de înmulțire vegetativă.
◉ În proiectele noastre urmăm exemplul frunzei pentru a crea o grădină unde circulația este distribuită eficient, unde reușim să acoperim orice spațiu neregulat păstrând un acces facil pentru întreținere și partea estetică reiese automat ca un beneficiu secundar, pentru că bineînțeles, natura este frumoasă. Cu toate acestea reușim să dăm cât mai multe funcții unui singur element prin designul aplicat.
dezvoltare concept
◉ În grădina construită ca o frunză, plantele se pot observa printr-un singur traseu simplu și drept, fără sa fie nevoie de ocolișuri. Poteca principală, asemenea pețiolului se ramifică cu niște mici lobi ce dau acces grădinarului să lucreze ușor întreaga suprafețe.
◉ Dimensiunile straturilor sunt calculate să permită lucrul pe straturile de legume fără a fi nevoie să se calce pe solul fertil. Asta a determinat alegerea unor straturi suple unde se pot planta maxim două rânduri de plante anuale ce vor primi nemijlocit lumină, nutrienți, spațiu de creștere și îngrijire.
despre găini
◉ Găinile au câteva obiceiuri și caracteristici care ne pot fi de mare folos în transformarea materiei organice. Ele adoră să râcâie pământul în căutarea de insecte și semințe. Și mai cu seama le place să râcâie în grămezi de pământ, nisip, vegetație sau orice material care e ușor de răspândit.
◉ În proiecte, noi ne folosim de aceste capacități înnăscute ale găinilor pentru a procesa mai ușor resturile ce urmează a fi compostate și extragem maximul de nutrienți. Astfel integrăm stația de compostare cu țarcul găinilor pentru ca acestea să profite de bunătățile vegetale în timp ce contribuie la întoarcerea materialului de compostat.
◉ Țarcul găinilor plasat în apropierea straturilor de legume, oferă posibilitatea de a crea un sistem de garduri mobile care să permită accesul găinilor în grădină pentru defrișarea unor culturi sau curățarea straturilor de buruieni.
Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!