Quim Rueda

Home » Echipa » Quim Rueda

Practici de natură și interese asociate

Interpretare naturală
Foraging
Studiul ecologic al fungilor
Cultivarea ciupercilor

Practici sportive

Trekking

Despre mine

De mic mergeam cu familia mea la identificat de plante comestibile sau de utilitate, tatăl meu ne oferea bănuți în schimbul răspunsurilor corecte, bănuți cu care apoi ne cumpăram bomboane, ciocolată sau înghețată, într-o vreme în care rar aveam acces la dulciuri sau inghețate. Asta mi-a determinat dezvoltarea atenției la detalii de la o vârstă foarte timpurie, dar și dragostea față de natură.

 

Pe măsură ce am crescut dragostea față de natură a fost din ce în ce mai prezentă și am hotărât să devin Neorural încă de cand am fost major. Trăirile mele în diferite proiecte de autosustenabilitate m-au facut să pun accent pe reziliență și să fac legatura între natură și autonomie.

Pasiunea mea pentru bucatarie a început înaintea celei pentru natură și a marcat viața mea cu artă. Arta supremă al simțurilor și a sentimentelor. Parcursul meu prin mai multe tipuri de restaurante amestecat cu pasiunea mea pentru natură și responsabilitatea față de cunostințele care ne fac autosustenabili au perfilat omul care sunt azi.

 

__________________

 

În 2017 am început acest proiect de antreprenoriat social alături de Iulia, convinși fiind că vom găsi o soluție de a ne pune ideile în aplicare în segmentul de activitate pe care îl practicăm și care, la momentul respectiv, era inexistent.

În 2018 am găsit – în sfârșit – un curs pentru Ghizi Micologici în Spania, și-am fost deosebit de încântat să mă pot forma într-un cadru oficial în domeniul micologiei (cu accent pe partea ecologică). 

Am continuat relații de colaborare cu formatorii noștri din Spania, iar în cele din urmă am preluat proiectul de acolo sub tutela proiectului IncrEdible. Astăzi, activitatea noastră nu se mai desfășoară, așadar, doar în România și, din 2019, avem și studenți spanioli și din America de Sud.

Tot în 2019 am înființat asociația EnCaRe Environmental Care Resources, cu scopul de a demara proiecte de conservare și de conștientizare a resurselor care există în sălbăticie.

Acest proiect îmi demostreaza zi de zi că toți suntem responsabili de a învăța și transmite mai departe cunoștințele ce ne-au fost dăruite de generațiile trecute și totodată să le completăm și ameliorăm cu noile descoperiri.