Curso de guia micologico (Curs de ghid micologic)- Spania
Bucătăria emoțională
Asistent medical și social
Management și coaching de echipe
Liderat social
NLP- programare neurolingvistică
Experiență
Chef bucătar
Colectivități rurale
Ghid micologic
Limbi vorbite
spaniolă (maternă)
catalană (maternă)
engleză
română
Practici de natură și interese asociate
Interpretare naturală Foraging
Studiul ecologic al fungilor
Cultivarea ciupercilor
Practici sportive
Trekking
Despre mine
De mic mergeam cu familia mea la identificat de plante comestibile sau de utilitate, tatăl meu ne oferea bănuți în schimbul răspunsurilor corecte, bănuți cu care apoi ne cumpăram bomboane, ciocolată sau înghețată, într-o vreme în care rar aveam acces la dulciuri sau inghețate. Asta mi-a determinat dezvoltarea atenției la detalii de la o vârstă foarte timpurie, dar și dragostea față de natură.
Pe măsură ce am crescut dragostea față de natură a fost din ce în ce mai prezentă și am hotărât să devin Neorural încă de cand am fost major. Trăirile mele în diferite proiecte de autosustenabilitate m-au facut să pun accent pe reziliență și să fac legatura între natură și autonomie.
Pasiunea mea pentru bucatarie a început înaintea celei pentru natură și a marcat viața mea cu artă. Arta supremă al simțurilor și a sentimentelor. Parcursul meu prin mai multe tipuri de restaurante amestecat cu pasiunea mea pentru natură și responsabilitatea față de cunostințele care ne fac autosustenabili au perfilat omul care sunt azi.
__________________
În 2017 am început acest proiect de antreprenoriat social alături de Iulia, convinși fiind că vom găsi o soluție de a ne pune ideile în aplicare în segmentul de activitate pe care îl practicăm și care, la momentul respectiv, era inexistent.
În 2018 am găsit – în sfârșit – un curs pentru Ghizi Micologiciîn Spania, și-am fost deosebit de încântat să mă pot forma într-un cadru oficial în domeniul micologiei (cu accent pe partea ecologică).
Am continuat relații de colaborare cu formatorii noștri din Spania, iar în cele din urmă am preluat proiectul de acolo sub tutela proiectului IncrEdible. Astăzi, activitatea noastră nu se mai desfășoară, așadar, doar în România și, din 2019, avem și studenți spanioli și din America de Sud.
Tot în 2019 am înființat asociația EnCaRe Environmental Care Resources, cu scopul de a demara proiecte de conservare și de conștientizare a resurselor care există în sălbăticie.
Acest proiect îmi demostreaza zi de zi că toți suntem responsabili de a învăța și transmite mai departe cunoștințele ce ne-au fost dăruite de generațiile trecute și totodată să le completăm și ameliorăm cu noile descoperiri.
Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!